Menü
Kosár

Blog RSS Feed

Jan 25 Vizsgaelőkészítő tréningek  WSET Diploma vagy Level3 vizsgákhoz
Mészáros Gabriella 0 203
Vizsgaelőkészítő tréningek  WSET Diploma vagy Level3 vizsgákhozBorismereti kurzust végezél? Éppen tart a tanfolyamod? Londonba vagy Rusztra jársz Diplomakurzusra? Vagy éppen Firenzébe? Felsőoktatásban tanulsz és szeretnél határozott véleményt mondani a borokról? Szeretnéd szinten tartani, bővíteni kóstolási ismereteidet? Ismerd meg a módszert, melynek lényege az az egyensúly-centrikus borértékelés..
Jan 09 Legyen a borunk is európai - Dr. Rohály Gábor letölthető írása
Mészáros Gabriella 0 106
Az alábbi linkről letölthető Dr. Rohály Gábor egykori írása:LETÖLTÉS..
Jan 09 tavaszi kóstolók 2023
Mészáros Gabriella 0 148
 ÚJ ÉV, ÚJ KÓSTOLÓKAz AVilla Pasarét kóstolói sokak véleménye szerint Budapest legjobb kocsmáit idézik. A kocsma itt és most pozitívan értendő. Tanulunk és kóstolunk egyszerre, de leginkább jól érezzük magunkat. Beszélgetünk a borról és mindarról, ami a borhoz köthető.Többek között folytatjuk ősszel megkezdett sorozatunkat.MIT REJT A TER..
Dec 12 KÓSTOLÓK az új évben - 2023 tavasz
Mészáros Gabriella 0 168
ÚJ ÉV, ÚJ KÓSTOLÓKAz AVilla Pasarét kóstolói sokak véleménye szerint Budapest legjobb kocsmáit idézik. A kocsma itt és most pozitívan értendő. Tanulunk és kóstolunk egyszerre, de leginkább jól érezzük magunkat. Beszélgetünk a borról és mindarról, ami a borhoz köthető.Többek között folytatjuk ősszel megkezdett sorozatunkat.MIT REJT A TERROIR? címmelÍme, a kínálat.2023. január 17.  kedd      ..
Aug 19 ÉTEL ÉS BOR
Mészáros Gabriella 0 588
Palackposta 2019/2„Vadat és halat, mi jó falatSzem-szájnak ingere,Sürgõ csoport, száz szolga hord,Hogy nézni is tereh…”Azt tartják, jó borról könnyű beszélni, gazdag hagyományokkal rendelkező vidékekről pedig nem nehéz írni. Szekszárddal szemben kissé elfogult vagyok, valószínűleg azért, mert a szekszárdi, völgységi, Bátaszék környéki borokat lehet teljesen önzetlenül szeretni, ezek nem afféle „ny..
Aug 18 BORKÓSTOLÁS
Mészáros Gabriella 0 642
BORKÓSTOLÁSazoknak, akiknek nem a papír, hanem a tudás számítSav – cukor – tannin – az egyensúly világa Amit a résztvevőknek kínálok:               online tananyag, amiből mindent megtanulhatsz, ami az induláshoz kell               útmutató az otthoni felkészüléshez               borlista, amit érdemes beszerezni, kötelező és ajánlott tételek a borkóstoláshoz, gyakorláshoz               9 x 60 per..
Jul 20 Ételekről és borokról…  megvásárolható a Kiadóban
Mészáros Gabriella 0 1597
A kötet megvásárolható a Kiadónál.Helyszíni átvétel esetén a kötet 6.000,-Ft (+postaköltség) áron kapható. AKÓ Kiadó 1026. Budapest, Pasaréti út 14. ..
Jul 20 Borkóstolás
Mészáros Gabriella 0 265
 AVILLA PASARÉTMészáros Gabriella dip.wsettematikus kóstolók és tréningek  Matt Kramer, az ismert amerikai borkritikus kezdte egyik cikkét azzal, hogy „az kóstol jól, aki úgy kóstol, mint én…”. Ami felütésként önkritikus és enyhén cinikus hangvételt hozott a cikkben, de a lényegre tökéletesen mutatott rá. Magam nem hiszek abb..
Feb 10 Spanyol borok a félsziget szinte minden részéből
Mészáros Gabriella 0 461
Nem tudom ki hogy van vele, de  az elmúlt évek talán legmegbízhatóbb kóstolói az Ibériai félsziget jó kis borvidékeinek boraiból kerültek ki. Ma már nyoma sincs a rengeteg unalmas és ízléstelen palackba zárt sokszor oxidált, agyon hordózott nehézkes tempranillo-knak. Helyette van sok modern, csupa-gyümölcs vörösbor, remek terroir-lenyomatok, filoxéra előtti ültetvények egyedi fehérborai - jó esetb..
Feb 01 Furmint - as I saw it ten years ago
Mészáros Gabriella 0 366
Furmint as I See ItIn an unorthodox interview configuration, the author asks herself what the furmint grape has meant to her over the years. Today, the furmint grape is grown in appreciable quantities in two wine districts in Hungary, Tokaj and Somló; its presence elsewhere is sporadic at best. This is due to several reasons, not last among them the wide-spread opinion among growers that the varie..
Jan 24 Tavaszi tréningek
Mészáros Gabriella 0 347
A VILÁG EGY SZŐLŐSZEMBEN          borismereti tréning Az AVilla Pasarét – ínyencek szabadegyeteme – nem más, mint egy remek hely, ahol a borokra koncentrálva tanulhatunk, gyakorolhatunk elsősorban személyes tapasztalatainkat gyarapítva. A borkóstolást bárki megtanulhatja. Bárki, aki veszi a fáradságot ahhoz, hogy otthon is tanuljon, figyeljen és képezze magát.A következő témakörök kerülnek a figye..
Jan 12 Kékfrankos
Mészáros Gabriella 0 286
 Milyen is a KÉKFRANKOS?A vörösbort adó szőlőfajták legelterjedtebb és legjellegzetesebb képviselője hazánkban a kékfrankos. Számos hason neve ismert pl. a nagyburgundi, Németországban a Limberger (vagy Lemberger…), Ausztriában a Blaufränkisch. Származása nem tisztázott, biztos, hogy nem azonos sem a gamay noirral, sem a pinot noirral. Elképzelhető, hogy sok társához hasonlóan valójában ez is eg..
Tételek: 1 - 12 / 28 (3 oldal)