Menü
Kosár

Blog RSS Feed

Aug 19 ÉTEL ÉS BOR
Mészáros Gabriella 0 437
Palackposta 2019/2„Vadat és halat, mi jó falatSzem-szájnak ingere,Sürgõ csoport, száz szolga hord,Hogy nézni is tereh…”Azt tartják, jó borról könnyű beszélni, gazdag hagyományokkal rendelkező vidékekről pedig nem nehéz írni. Szekszárddal szemben kissé elfogult vagyok, valószínűleg azért, mert a szekszárdi, völgységi, Bátaszék környéki borokat lehet teljesen önzetlenül szeretni, ezek nem afféle „ny..
Aug 18 BORKÓSTOLÁS
Mészáros Gabriella 0 447
BORKÓSTOLÁSazoknak, akiknek nem a papír, hanem a tudás számítSav – cukor – tannin – az egyensúly világa Amit a résztvevőknek kínálok:               online tananyag, amiből mindent megtanulhatsz, ami az induláshoz kell               útmutató az otthoni felkészüléshez               borlista, amit érdemes beszerezni, kötelező és ajánlott tételek a borkóstoláshoz, gyakorláshoz               9 x 60 per..
Jul 20 Ételekről és borokról…  megvásárolható a Kiadóban
Mészáros Gabriella 0 1420
A kötet megvásárolható a Kiadónál.Helyszíni átvétel esetén a kötet 6.000,-Ft (+postaköltség) áron kapható. AKÓ Kiadó 1026. Budapest, Pasaréti út 14. ..
Jul 20 Borkóstolás
Mészáros Gabriella 0 196
 AVILLA PASARÉTMészáros Gabriella dip.wsettematikus kóstolók és tréningek  Matt Kramer, az ismert amerikai borkritikus kezdte egyik cikkét azzal, hogy „az kóstol jól, aki úgy kóstol, mint én…”. Ami felütésként önkritikus és enyhén cinikus hangvételt hozott a cikkben, de a lényegre tökéletesen mutatott rá. Magam nem hiszek abb..
Feb 10 Spanyol borok a félsziget szinte minden részéből
Mészáros Gabriella 0 386
Nem tudom ki hogy van vele, de  az elmúlt évek talán legmegbízhatóbb kóstolói az Ibériai félsziget jó kis borvidékeinek boraiból kerültek ki. Ma már nyoma sincs a rengeteg unalmas és ízléstelen palackba zárt sokszor oxidált, agyon hordózott nehézkes tempranillo-knak. Helyette van sok modern, csupa-gyümölcs vörösbor, remek terroir-lenyomatok, filoxéra előtti ültetvények egyedi fehérborai - jó esetb..
Feb 01 Furmint - as I saw it ten years ago
Mészáros Gabriella 0 334
Furmint as I See ItIn an unorthodox interview configuration, the author asks herself what the furmint grape has meant to her over the years. Today, the furmint grape is grown in appreciable quantities in two wine districts in Hungary, Tokaj and Somló; its presence elsewhere is sporadic at best. This is due to several reasons, not last among them the wide-spread opinion among growers that the varie..
Jan 24 Tavaszi tréningek
Mészáros Gabriella 0 317
A VILÁG EGY SZŐLŐSZEMBEN          borismereti tréning Az AVilla Pasarét – ínyencek szabadegyeteme – nem más, mint egy remek hely, ahol a borokra koncentrálva tanulhatunk, gyakorolhatunk elsősorban személyes tapasztalatainkat gyarapítva. A borkóstolást bárki megtanulhatja. Bárki, aki veszi a fáradságot ahhoz, hogy otthon is tanuljon, figyeljen és képezze magát.A következő témakörök kerülnek a figye..
Jan 12 Kékfrankos
Mészáros Gabriella 0 246
 Milyen is a KÉKFRANKOS?A vörösbort adó szőlőfajták legelterjedtebb és legjellegzetesebb képviselője hazánkban a kékfrankos. Számos hason neve ismert pl. a nagyburgundi, Németországban a Limberger (vagy Lemberger…), Ausztriában a Blaufränkisch. Származása nem tisztázott, biztos, hogy nem azonos sem a gamay noirral, sem a pinot noirral. Elképzelhető, hogy sok társához hasonlóan valójában ez is eg..
Jan 11 KADARKA
Mészáros Gabriella 0 300
KADARKÁKNos, megígértem, hogy felfedem azoknak a termelőknek és boraiknak kilétét, amelyek a most kóstolt 30 mintából a legszebbek voltak. Kadarkát illik temetni. Én megtehetem, hogy nem teszem. Egyszerűen azért, mert mint fogyasztó igénylem az igényes és izgalmas borokat, hajlandó vagyok – ésszerű kereteken belül – magasabb árat fizeni azokért a borokért, amelyek hónapokra vagy akár évekre ellátn..
Nov 30 Olvasnivaló Karácsonyra
Mészáros Gabriella 0 208
A kötet megvásárolható a Kiadónál.Helyszíni átvétel esetén a kötet 6.000,-Ft (+postaköltség) áron kapható.AKÓ Kiadó 1026. Budapest, Pasaréti út 14. Előzetes telefonos egyeztetés után, vagy december 3., 8., 10., és a további keddi és csütörtöki napokon reggel 9.00 - 11.00 és délután 16.00 - 18.00 óra között. Személyes szerzői dedikálással.....
Nov 12 Ki nem állhatom a nyers borokat
Mészáros Gabriella 0 231
Ki nem állhatom a nyers borokat. Annál inkább értékelem az érett, kiteljesedett, de erejük teljében lévőket. Annak idején, a ’90-es évek legelején nem igazán értettem Hugh Johnsont és a többieket, hogy nem rohantak teljesen ismeretlen – és hát némiképp ingatag – magyar borokat kóstolni. Ma már értem magam is, ezért különösen örülök, ha igazán szép és legalább a csúcsig eljutott borokkal van dolgom..
Nov 04 Ünnepi kínálat
Mészáros Gabriella 0 270
Bor és csokoládéJó néhány éve annak, amikor kedves borkedvelő japán barátunkkal ételekről és borokról beszélgettünk. Meglepve hallottam, hogy náluk nem divat a gyerekeket csokoládéval kínálni, ez kimondottan a felnőttek kiváltsága. Rettentő rossz érzés fogott el, lélekben zokogásban törtem ki minden japán gyermek sanyarú sorsa felett. Mert ugyan tudjuk, hogy talán kevesebbet kellene, vagy eset..
Tételek: 1 - 12 / 26 (3 oldal)