Menü
Kosár

Blog RSS Feed

Jun 09 New Blog Post
May 31 A NAP BORA
Mészáros Gabriella 0 101
 A NAP BORAFIGULA PINCE Balatonfüredi Száka (dűlőszelektált olaszrizling) 2018 A szőlőfajta legszebb borai évről-évre szinte erről a termőhelyről kerülnek ki. Szemben a többi, a Balaton északi partján fekvő vulkáni alapra települt borvidékkel, itt a kissé karcsúbb borokat adó homokkő, agyag, márga a legjellemzőbb. Karcsúbb test, eleven, komplex borok sokasága jellemzi a Figula Pince tevékenységét...
May 29 Borkalauz 2021
Mészáros Gabriella 0 23
Mától minden nap bemutatok egy olyan bort, amely számomra örömöt szerzett. Egyedinek, izgalmasnak és kóstolásra méltónak találtam. Javaslom másoknak is, hogy megkóstolják...
May 29 A NAP BORA
Mészáros Gabriella 0 519
A NAP BORABott Judit Édes Szamorodni 2017Tokaj, mint borvidék több komoly női bortermelőt adott az elmúlt években. Ennek nem tudjuk a magyarázatát, de kétségtelen, hogy a női kezek munkája érezhető ezeknek a boroknak a stílusában. Talán a nagyobb türelem teszi, hogy az ő boraik sokszor selymes tapintásukkal a tokaji átlaghoz képest is kedvesebb tónusúak. Ez nem jelenti azt, hogy ne lenne elég hatá..
May 27 Borkalauz
Mészáros Gabriella 0 31
   Kiválasztottak. A legszebbek. Személyes kedvenceim. Borok, amelyeket bármikor, bárkinek szívből ajánlok.BORKALAUZ – Mészáros GabriellaTíz éve már, hogy a Borkalauz 2010-2011-es kiadása - tizenhat évfolyam után - utoljára megjelent nyomtatásban. Sokat gondolkodtam azon, hogy kell -e egy efféle kötet, akár papír alapon vagy online. Majd döntöttem...
Apr 12 kóstoló tréning
Mészáros Gabriella 0 136
A VILÁG EGY SZŐLŐSZEMBEN          borismereti tréning Az AVilla Pasarét – ínyencek szabadegyeteme – nem más, mint egy remek hely, ahol a borokra koncentrálva tanulhatunk, gyakorolhatunk elsősorban személyes tapasztalatainkat gyarapítva. A borkóstolást bárki megtanulhatja. Bárki, aki veszi a fáradságot ahhoz, hogy otthon is tanuljon, figyeljen és képezze magát.A következő témakörök kerülnek a figye..
Feb 10 Spanyol borok a félsziget szinte minden részéből
Mészáros Gabriella 0 106
Nem tudom ki hogy van vele, de  az elmúlt évek talán legmegbízhatóbb kóstolói az Ibériai félsziget jó kis borvidékeinek boraiból kerültek ki. Ma már nyoma sincs a rengeteg unalmas és ízléstelen palackba zárt sokszor oxidált, agyon hordózott nehézkes tempranillo-knak. Helyette van sok modern, csupa-gyümölcs vörösbor, remek terroir-lenyomatok, filoxéra előtti ültetvények egyedi fehérborai - jó esetb..
Feb 01 Furmint - as I saw it ten years ago
Mészáros Gabriella 0 206
Furmint as I See ItIn an unorthodox interview configuration, the author asks herself what the furmint grape has meant to her over the years. Today, the furmint grape is grown in appreciable quantities in two wine districts in Hungary, Tokaj and Somló; its presence elsewhere is sporadic at best. This is due to several reasons, not last among them the wide-spread opinion among growers that the varie..
Jan 24 Tavaszi tréningek
Mészáros Gabriella 0 200
A VILÁG EGY SZŐLŐSZEMBEN          borismereti tréning Az AVilla Pasarét – ínyencek szabadegyeteme – nem más, mint egy remek hely, ahol a borokra koncentrálva tanulhatunk, gyakorolhatunk elsősorban személyes tapasztalatainkat gyarapítva. A borkóstolást bárki megtanulhatja. Bárki, aki veszi a fáradságot ahhoz, hogy otthon is tanuljon, figyeljen és képezze magát.A következő témakörök kerülnek a figye..
Jan 12 Kékfrankos
Mészáros Gabriella 0 129
 Milyen is a KÉKFRANKOS?A vörösbort adó szőlőfajták legelterjedtebb és legjellegzetesebb képviselője hazánkban a kékfrankos. Számos hason neve ismert pl. a nagyburgundi, Németországban a Limberger (vagy Lemberger…), Ausztriában a Blaufränkisch. Származása nem tisztázott, biztos, hogy nem azonos sem a gamay noirral, sem a pinot noirral. Elképzelhető, hogy sok társához hasonlóan valójában ez is eg..
Jan 11 KADARKA
Mészáros Gabriella 0 149
KADARKÁKNos, megígértem, hogy felfedem azoknak a termelőknek és boraiknak kilétét, amelyek a most kóstolt 30 mintából a legszebbek voltak. Kadarkát illik temetni. Én megtehetem, hogy nem teszem. Egyszerűen azért, mert mint fogyasztó igénylem az igényes és izgalmas borokat, hajlandó vagyok – ésszerű kereteken belül – magasabb árat fizeni azokért a borokért, amelyek hónapokra vagy akár évekre ellátn..
Dec 17 2016
Mészáros Gabriella 0 99
2016Szeretek egymás mellett azonos fajtákból, termőhelyekről, évjáratokból kóstolni. Meggyőződésem, hogy csak így lehet komolyabb ismeretekre szert tenni, még ha nem is sikerül minden esetben a legtipikusabb példákat összeszedni. A 2016 egyik legkedveltebb évjáratom – tudom, hazai termelőink zöme nem tartja jónak. Nekem mégis sok örömöt szereztek már azok a finom savak, légies szerkezetek, amik en..
Tételek: 1 - 12 / 31 (3 oldal)