Menü
Kosár

Blog RSS Feed

Nov 27 Borismeret februárban
0 31
 Ha a szőlő nem is tart velünk egész évben, a jó borok igen. Alapszintű borismeret azoknak, akik a borban nem csak egy alkoholos italt látnak. 2024. február 2-3-4.Mindenkire számítunk, aki szeretne otthonosan mozogni a borok varázslatos világában. Jelentkezés és bővebb felvilágosítás www.meszarosgabriella.comAVilla Pasarét 1026. Budapest, Pasaréti út 14.meszarosbor@gmail.com    AVilla Pasaré..
Oct 22 BORISMERETI KURZUS
Mészáros Gabriella 0 204
AVilla Pasarét Mészáros Gabriella dip.wsettematikus kóstolók és tréningek Matt Kramer, az ismert amerikai borkritikus kezdte egyik cikkét azzal, hogy „az kóstol jól, aki úgy kóstol, mint én…”. Ami felütésként önkritikus és enyhén cinikus hangvételt hozott a cikkben, de a lényegre tökéletesen mutatott rá. Magam nem hiszek abban, hogy kizárólag fiziológiai képességeink alapoznák meg a borok értékelé..
Oct 22 Bikavér Egerben
Mészáros Gabriella 0 107
Ez a hétvége Egerről és a BIKAVÉR-ről szólt. Megtisztelő és számomra egyben megható is az egri termelők által Gábornak és nekem ajánlott díj. Gábor két nehéz évet töltött Egerben és rengeteget mesélt róla. Kispapként nem volt könnyű az ötvenes években létezni, számára mégis meghatározó maradt ez az időszak. Rengeteget hallottam az Almagyar, Foglár utca, Kisasszony domb, a Bazilika, az orgona - és ..
Sep 13 MUSKOTÁLY
Mészáros Gabriella 0 213
A muskotály, a világ egyik legrégibb és legjelentősebb szőlőfajtája. Pontosabban fajta családja, ugyanis számos változata ismert szerte a világban. Nemesítések is születtek meglehetősen nagy számban a muskotály felhasználásával. A muskotály, mint szőlő - és a számos különböző muskotályos fajta, számos közeli rokon, a bogyók különféle árnyalatában - azon kevesek közé tartozik, amelyekből szőlőízű b..
Sep 09 Vinoport cikk 2017-ből, most került elém
Mészáros Gabriella 0 100
https://vinoport.hu/eleterzes/meszaros-gabriella-egyensuly-akkor-van-ha-a-bor-ferfi-es-noi-izlesnek-is-megfelel/34302017Mészáros Gabriella: egyensúly akkor van, ha a bor férfi és női ízlésnek is megfelel.  Mi jut eszedbe, ha azt mondom, hogy tavasz?A rügyfakadás.És ha azt mondom, hogy siker?Akkor Maria Callas.Ha könyv?Bortankönyv.És, ha bor?Tokaji Furmint. Most kaptad meg a Par Excellence díjat, a..
Sep 06 ŐSZI MENETREND AVilla Pasarét
Mészáros Gabriella 0 277
ŐSZI MENETREND          Az AVilla Pasarét kóstolói sokak véleménye szerint Budapest legjobb kocsmáit idézik. A kocsma itt és most pozitívan értendő. Tanulunk és kóstolunk egyszerre, de leginkább jól érezzük magunkat. Beszélgetünk a borról és mindarról, ami a borhoz köthető.            2023. szeptember 11. hétfő                             TA..
Aug 19 ÉTEL ÉS BOR
Mészáros Gabriella 0 986
Palackposta 2019/2„Vadat és halat, mi jó falatSzem-szájnak ingere,Sürgõ csoport, száz szolga hord,Hogy nézni is tereh…”Azt tartják, jó borról könnyű beszélni, gazdag hagyományokkal rendelkező vidékekről pedig nem nehéz írni. Szekszárddal szemben kissé elfogult vagyok, valószínűleg azért, mert a szekszárdi, völgységi, Bátaszék környéki borokat lehet teljesen önzetlenül szeretni, ezek nem afféle „ny..
Aug 18 BORKÓSTOLÁS
Mészáros Gabriella 0 1084
BORKÓSTOLÁSazoknak, akiknek nem a papír, hanem a tudás számítSav – cukor – tannin – az egyensúly világa Amit a résztvevőknek kínálok:               online tananyag, amiből mindent megtanulhatsz, ami az induláshoz kell               útmutató az otthoni felkészüléshez               borlista, amit érdemes beszerezni, kötelező és ajánlott tételek a borkóstoláshoz, gyakorláshoz               9 x 60 per..
Jul 20 Ételekről és borokról…  megvásárolható a Kiadóban
Mészáros Gabriella 0 1995
A kötet megvásárolható a Kiadónál.Helyszíni átvétel esetén a kötet 6.000,-Ft (+postaköltség) áron kapható. AKÓ Kiadó 1026. Budapest, Pasaréti út 14. ..
Jul 20 Borkóstolás
Mészáros Gabriella 0 368
 AVILLA PASARÉTMészáros Gabriella dip.wsettematikus kóstolók és tréningek  Matt Kramer, az ismert amerikai borkritikus kezdte egyik cikkét azzal, hogy „az kóstol jól, aki úgy kóstol, mint én…”. Ami felütésként önkritikus és enyhén cinikus hangvételt hozott a cikkben, de a lényegre tökéletesen mutatott rá. Magam nem hiszek abb..
Feb 10 Spanyol borok a félsziget szinte minden részéből
Mészáros Gabriella 0 589
Nem tudom ki hogy van vele, de  az elmúlt évek talán legmegbízhatóbb kóstolói az Ibériai félsziget jó kis borvidékeinek boraiból kerültek ki. Ma már nyoma sincs a rengeteg unalmas és ízléstelen palackba zárt sokszor oxidált, agyon hordózott nehézkes tempranillo-knak. Helyette van sok modern, csupa-gyümölcs vörösbor, remek terroir-lenyomatok, filoxéra előtti ültetvények egyedi fehérborai - jó esetb..
Feb 01 Furmint - as I saw it ten years ago
Mészáros Gabriella 0 478
Furmint as I See ItIn an unorthodox interview configuration, the author asks herself what the furmint grape has meant to her over the years. Today, the furmint grape is grown in appreciable quantities in two wine districts in Hungary, Tokaj and Somló; its presence elsewhere is sporadic at best. This is due to several reasons, not last among them the wide-spread opinion among growers that the varie..
Tételek: 1 - 12 / 26 (3 oldal)