A nyár jól végződik! Kikerül a nyomdából végre az a kötet, amit már nagyon várok magam is. Lassan tíz éve - vagy harminc? - készülök rá, hogy tapasztalataimat összegyűjtsem és közreadjam – mások számára is elérhető formában.

Könyv arról, amiről nagyon szívesen beszélgetünk, bár nem állunk mindig biztos talajon. Most készül a kapaszkodó...

Szerző, szerkesztő, kiadó egy személyben, főző- és fűszerező asszony, Dorogi Tamás kitűnő fotóival.

Már előjegyezhető!

A kötet könyvesbolti ára 6.900,-Ft lesz.  A Kiadónál online regisztráló érdeklődők számára a kötet 6.000,-Ft (+postaköltség) áron kapható.

Ingyenes átvételre a Kiadóban kerülhet sor – AKÓ Kiadó 1026. Budapest, Pasaréti út 14. Előzetes telefonos egyeztetés után. 

Most már tényleg közeledünk a vége felé, amint kezemben a kötet, jelzem minden érdeklődőnek.


Egy kis előleg:

IV. ÉS AMI MÉG FONTOS LEHET…

ELKÉSZÍTÉS MÓDJA – a hőkezelés rejtelmei

Talán ez az egyik legtágabb tere a lehetőségeknek. Függetlenül attól, hogy mit készítünk, az elkészítés módja alapvetően befolyásolja a kész fogás karakterét. Ha főzünk, forrázunk, erjesztünk, érlelünk, sózunk, marinálunk, párolunk, gőzölünk vagy sütünk, bő olajban, vagy éppen csak – mind-mind más eredményt fog hozni. Van néhány alapvető törvényszerűség, amit érdemes figyelembe venni.

Rost, diszkosz, BBQ, nyílt láng és társai. Rengeteg megoldás arra, hogy ételeink egyáltalán fogyaszthatókká váljanak. Az íz önmagában nem sokat jelent, csak az illatok és textúra mellett értelmezhető. Ezért fontos annyira, hogy mit is kezdünk például egy darab vaddisznóval.