Menü
Kosár

Blog RSS Feed

Nov 30 Olvasnivaló Karácsonyra
Mészáros Gabriella 0 1
A kötet megvásárolható a Kiadónál.Helyszíni átvétel esetén a kötet 6.000,-Ft (+postaköltség) áron kapható.AKÓ Kiadó 1026. Budapest, Pasaréti út 14. Előzetes telefonos egyeztetés után, vagy december 3., 8., 10., és a további keddi és csütörtöki napokon reggel 9.00 - 11.00 és délután 16.00 - 18.00 óra között. Személyes szerzői dedikálással.....
Nov 12 Ki nem állhatom a nyers borokat
Mészáros Gabriella 0 24
Ki nem állhatom a nyers borokat. Annál inkább értékelem az érett, kiteljesedett, de erejük teljében lévőket. Annak idején, a ’90-es évek legelején nem igazán értettem Hugh Johnsont és a többieket, hogy nem rohantak teljesen ismeretlen – és hát némiképp ingatag – magyar borokat kóstolni. Ma már értem magam is, ezért különösen örülök, ha igazán szép és legalább a csúcsig eljutott borokkal van dolgom..
Nov 04 Ünnepi kínálat
Mészáros Gabriella 0 15
Bor és csokoládéJó néhány éve annak, amikor kedves borkedvelő japán barátunkkal ételekről és borokról beszélgettünk. Meglepve hallottam, hogy náluk nem divat a gyerekeket csokoládéval kínálni, ez kimondottan a felnőttek kiváltsága. Rettentő rossz érzés fogott el, lélekben zokogásban törtem ki minden japán gyermek sanyarú sorsa felett. Mert ugyan tudjuk, hogy talán kevesebbet kellene, vagy eset..
Sep 22 Burgundi fehérek
Mészáros Gabriella 0 53
 BURGUNDIA fehérben2020. szeptember 18.Kicsit mindig restelkedem, amikor azt gondolom magamról, hogy nem szeretem a chardonnay-t. Normális ember ilyesmit autómárkáról sem gondol, nem hogy szőlőfajtákról. Ahány termőhely, ahány termelő annyi bor, rengeteg szép élmény köt engem már így is nagy chardonnay-khoz, és nem kizárólag Burgundiából. Minden efféle kóstoló előtt tudom, hogy lesznek gyönyörű bo..
Sep 04 Programajánló őszre
0 59
Pasaréti Mesterkurzus Borkóstolók és borkóstoló tréningek                                         2020 - ősz Mesterkurzus borkóstolók Miért mesterkurzus?Ezeket a témákat nem mindig van alkalmunk akár egy fesztiválon, akár bor tanfolyamok alkalmával ennyire mélyrehatóan elemezni, 15-20 tételt is megkóstolni  úgy, hogy közben meghallgassuk egymást, beszéljünk az adott témára vonatkozó elméleti tudn..
Aug 23 VIDA BORBIRTOK
Mészáros Gabriella 0 127
VIDA BORBIRTOKSzinte ritkaságszámba megy Szekszárd környékén, hogy egy birtok gyökerei nem a messzi sváb gyökerekig nyúlnak vissza. Vida Péterék családja néhány évtizede birtokolja a város fölé emelkedő legendás Bakta dűlő 600 négyszög ölnyi termőterületét. Jelenleg már 20 hektárnyi szőlőt művelnek, szó szerint családi összefogással és tudatossággal.Nem kis fejlődés és komoly stílusbeli változás t..
Aug 19 Kis szekszárdi anziksz
Mészáros Gabriella 0 67
Kis szekszárdi anzikszMivel sikerült a múlt héten néhány kitűnő szekszárdi pincét meglátogatni, el is kezdtem feldolgozni a jegyzeteket. Meleg volt nagyon, de így is sokat kóstoltunk, kiváló emberekkel beszélgettünk és persze jól körül néztünk. Szépek a dűlők, kevés a parlag – ez nagyon jó. Az évjárat eddig jónak mutatkozik. Volt elég csapadék, meleg is – bár a cukorfokok nincsenek az Egekben. A s..
Aug 19 Ételekről és borokról…  megvásárolható a Kiadóban
Mészáros Gabriella 0 640
A kötet megvásárolható a Kiadónál.Helyszíni átvétel esetén a kötet 6.000,-Ft (+postaköltség) áron kapható.AKÓ Kiadó 1026. Budapest, Pasaréti út 14. Előzetes telefonos egyeztetés után, vagy december 3., 8., 10., és a további keddi és csütörtöki napokon reggel 9.00 - 11.00 és délután 16.00 - 18.00 óra között. Személyes szerzői dedikálással.....
Aug 19 A borkóstolás megtanulható
Mészáros Gabriella 0 272
Ha azt mondjuk, hogy a bor története szinte egyidős a ma civilizáltnak mondott ember történetével, több mint banalitás. Ha annyit mondunk: kultúránk része, szintén keveset mondunk. De ha azt mondjuk, a szőlő és a bor szeretete megtanít az alázatra, az önzetlenségre, a kudarcok elviselésére és emelkedett pillanatok szívből jövő átélésére, a „nem halogatom, mert most élek érzés” keresésére, már köze..
Jul 13 Syrah Egerben és ...
Mészáros Gabriella 0 65
Syrah Számos borkóstoló és bor-ínyenc vallja, hogy az a bor, amiben nincs egy kis izgalom, fabatkát sem ér. Beszélhetünk egyensúlyról, összhatásról, tökéletes arányokról és harmóniáról, ha egy bor unalmas, köszönik, nem kérik. Talán valahol ebben a körben kell keresgélnünk a syrah titkának nyitját.  Syrah vagy Shiraz?Igen, jó kérdés. Minden alkalommal feltesszük magunknak, ahá..
Jul 04 Kadarkáról még egyszer
Mészáros Gabriella 0 111
  Újra egy kicsit a kadarkáról…és persze más szőlőfajtákról is. A Demi John portfólió bemutatóján bőven volt alkalmunk arra, hogy a sztereotípiákkal szakítva kóstoljunk olyasmit is, amit amúgy ritkábban vagy talán soha nem keresünk. Persze a kérdés komoly érzelmeket vált ki sokakból, belőlem is. Elkötelezett híve vagyok a jól ismert és már bizonyított fajtáknak, de ha valami jó azt igyekszem megje..
Jun 25 Egy kis Bordeaux
Mészáros Gabriella 0 69
Bordeaux-t nem lehet kikerülni. Nem is kell, már csak azért sem, mert mindig találunk valami kézzelfoghatót, ami miatt az is a kíváncsiak sorsára jut, aki deklaráltan nem tannin kedvelő. Én sem vagyok más, de hála az Égnek megkaptam azt a képességet, hogy a preferenciáimtól elrugaszkodva igazán tudjak értékelni olyasmit is, ami nem stílus, sokkal inkább minőség kérdése.Amikor elkezdünk a borokkal ..
Tételek: 1 - 12 / 27 (3 oldal)